https://photos.app.goo.gl/4QSGmn1bCPpCmBgD6 vyzva7 panacek2.1

Výsledky výzvy v tabuľkách.

Výzva z pohľadu III. D

Povedzme si pravdu, v týchto karanténnych dňoch plných nepohodlného sedenia za počítačmi, zízania do monitorov či plnenia si školských povinností nemáme množstvo voľného času. A možno aj keď ho máme, tak ho trávi každý zavretý doma medzi štyrmi stenami. Teda aspoň väčšina z nás.

A tak sme prišli my, III. D, s nápadom na celoškolskú medzitriednu výzvu. Princíp bol jednoduchý a cieľ jasný. Na chvíľu vybehnúť von, do prírody, na túru či len tak na prechádzku okolo nášho domu, nazbierať čo najviac krokov a kilometrov a zapisovaním si našej aktivity možno aj pripomenúť, že aj cez tie najrušnejšie dni, keď máme toho skutočne veľa, si dokážeme nájsť aspoň pol hodinku voľného času. Prečo? Pretože chceme. A výhra nad triedou, ktorú sme vyzvali, v našom prípade III. B, bola dobrou motiváciou. Ale nie cieľom. Nepoužili sme slovíčko súťaž, ale výzva, aby sme zdôraznili, že cieľom bolo uvoľniť sa, nazbierať nové sily, oddýchnuť si a nie vyhrať. I keď kto by nechcel vyhrať, však? 

My sme síce na počet kilometrov prehrali, ale našou odmenou bolo, že sme aj takto na diaľku dokázali spolupracovať, niektorí sa dokonca dohodli a na túru vyrazili spoločne. Samozrejme, s dodržaním opatrení, ktoré si naša doba vyžaduje.

Teraz je rad na III. B. Dúfame, že ich výzvou pre ďalšiu triedu sa táto myšlienka nevytratí, ale bude pokračovať, až znova bude na nás vyzvať niekoho ďalšieho.

Lenka Dubická, III. D

Výzva z pohľadu III. B

Naša vždy akčná pani profesorka Majka Čamborová sa nechala inšpirovať výzvou pre deti. Cieľom výzvy bolo menej kvasenia za počítačmi, troška aktivity na čerstvom vzduchu a užívanie si prvých jarných dní aj počas našej ťažkej pandémie. A to počítaním krokov a následne prerátaním na kilometre v priebehu jedného týždňa. Dňa 25. marca 2021 nám prostredníctvom online hodiny boli oznámené pravidlá výzvy, výzvu sme prijali a môžeme povedať, že aj úspešne zvládli. Spolu s III. D sme nachodili vyše 2 000 kilometrov, čo je pre lepšiu predstavu pešo na Istriu do Chorvátska a späť.  Mrzí nás pár kusov, ktoré sa nemohli zúčastniť tejto výzvy z dôvodu karanténovania, ale určite budú mať ešte príležitosť ukázať svoju aktivitu. A tak ako III. D aj my III.B posunieme novú výzvu ďalej...

 

Výzva z pohľadu III. E

Prvotné šepotanie o výzve v ostatných triedach takmer ihneď upútalo našu pozornosť. Aj keď sme spočiatku neboli sami súčasťou, v kútiku duše sme dúfali, že aj na nás raz príde rad. Na naše prekvapenie sa tak stalo, keď nás vyzvala trieda III .B. Cieľ? Ktorá trieda prejde najviac kilometrov na bicykli, korčuliach, alebo v prípade našej triednej profesorky na koni. Na nešťastie sa prvotný dátum výzvy musel presunúť vzhľadom na nepriaznivé počasie, ktoré by nás neustále prenasledovalo a pravdepodobne tak mnohých odradilo. Od 17. apríla sme však všetci kolektívne nasadli na bicykle a aj keď sme boli do istej miery poháňaní súťaživosťou, všetci sme sa chceli na pár hodín dostať od počítača a dať tak našim telám drobnú prestávku. Mnohí si tak zaradili šport do svojej každodennej rutiny, čo bol v konečnom dôsledku zámer samotnej výzvy. Tento týždeň sme si tak odniesli výhru, z čoho sme sa veľmi tešili.  Nevedeli sme sa dočkať, ktorým smerom táto výzva pôjde ďalej. Stretli sme sa tak s mocou v rukách, kedy malo prísť na rozhodnutie, ktorú triedu a akú disciplínu vyberieme ďalej. Po dlhom dohadovaní a pohadzovaní si niekoľkých nápadov sme sa rozhodli, že hlavným cieľom bude zaradiť aj iné ročníky do tohto skvelého programu. Výzva tak padla na II. E, pričom veríme, že sa s ňou schopne popasujú, a tešíme sa na budúce výzvy, ktoré budú na našej škole putovať. 

Anna Badáňová, III. E

 

Výzva z pohľadu II. E

Úprimne nás správa od našej triednej pani profesorky, ktorú sme dostali v nedeľu poobede, veľmi prekvapila. O tejto medzitriednej súťaži sme nemali takmer žiadnu vedomosť a už vôbec sme nečakali, že budeme vyzvaní už v štvrtom týždni. Výzvu od III. E v zbieraní nabehaných a nachodených kilometrov sme hneď prijali. Naše odhodlanie bolo veľmi veľké, keďže sme ako zatiaľ najmladší účastníci mohli poraziť starších žiakov našej školy. A tak sme sa do toho od utorka naplno pustili. Pre niektorých spolužiakov to bola hračka, hlavne pre úspešného atléta, konkrétne chodca, ktorý na sústredení nazbieral suverénne najviac kilometrov, vyše 162. Ostatní sa však nedali zahanbiť, nezaháľali a kráčali ako o dušu. Nezastavil ich ani silný vietor, nepriaznivé počasie či veľa učenia. Objavili sme nové miesta, spoznali krásy prírody, nabrali fyzickú kondíciu a možno aj zhodili nejaké to kilečko. Aj s pomocou pani profesoriek bola výzva úspešná v náš prospech. Všetci, čo priložili ruku k dielu, si zaslúžia poďakovanie. Reťazová súťaž však musí pokračovať a prichádza nový týždeň s našou výzvou...

Katarína Kyselicová, II. E

 

Výzva z pohľadu I. C

Keď sme dostali túto správu od pani profesorky Majky Čamborovej a nášho pána profesora Paľka Stacha, až  nám skoro oči z jamiek vypadli. Táto výzva spočívala v tom, že sme sa mali vytrepať konečne von (na hocijakom športovom kolieskovom prostriedku), keďže sme celé dištančné vyučovanie sedeli doma na stoličkách. Táto výzva bola naozaj výzva, keďže lialo ako z krhly a namiesto bicyklovania sa skôr dalo člnkovať. Pri plnení výzvy sme krásne zmokli, precvičili sme si naše zručnosti v domácnosti, keďže blato sme mali až za ušami a samo sa to nevyperie. Naša výzva trvala od 13. 5. do 19. 5. 2021. Zistili sme, že naša kondička nie je bohviečo, no snažili sme sa zo všetkých síl, hlavne posledné dni, keďže sme väčšinou “nemali čas“.  No tentokrát sa budeme viac snažiť a zapojíme do toho všetky naše sily. Teraz sme my vyzvali triedu I. B a sme zvedaví, ako sa s tým popasujú oni. Už sa tešíme na ďalšie výzvy.

Michaela Keltošová, Rachel Chovanculiaková, Kristína Jančeková, I. C

 

Výzva z pohľadu I. B

Nebudeme si tu štekliť ušká a tvrdiť, že sme počas dištančného vyučovania robili viac pohybu ako bolo nevyhnutné k prežitiu (t. j. pohyb medzi posteľou, chladničkou a záchodom). Preto, keď  nám povedali, že nás naši spolužiaci z I. C vyzvali na počet prejdených kilometrov na bicykli, nebolo nám všetko jedno. Sme však súťaživí, a preto sme sa do toho všetci s odhodlaním pustili. Počasie nám veľmi neprialo, no to nám nezabránilo vybehnúť aspoň na chvíľku von a najazdiť pár kilometrov. Výzva nás donútila konečne opustiť pohodlné postele a začať sa aspoň trochu hýbať. Vďaka tomu sme si spravili rôzne cyklovýlety, spoznali nové miesta a trávili čas na čerstvom vzduchu. Nakoniec sa nám podarilo vyhrať, z čoho sme sa veľmi tešili. Sme radi, že sme mohli byť súčasťou a zapojiť sa.  Posúvame výzvu ďalej I. A a sme zvedaví, ako ju zvládnu. 

Emma Siekelová, Andrea Sopkuliaková, I. B

Výzva z pohľadu I. A

Boli sme veľmi prekvapení, keď sme dostali správu, že pre nás I. B prichystala výzvu. O výzvach, ktoré už boli medzi ostatnými triedami v plnom prúde, sme väčšina ani len nevedeli, preto sme prv nevedeli ako zareagovať. Nakoniec nám boli poskytnuté bližšie informácie a výzvu sme prijali. Išlo o výzvu v dosiahnutých výškových metroch a už po jej prijatí sme vedeli, že to nebude také jednoduché. Veľa z nás sa počas karantény vzdalo pohybu či už dobrovoľne, alebo im bola v dôsledku pandémie táto možnosť odobraná. Nemožno preto tvrdiť, že by sme boli na výzvu nejak veľmi pripravení, ale predsa len by trochu turistiky a prechádzok po prírode nikoho nezabilo. Niektorí naši spolužiaci už mali bohaté skúsenosti s turistikou, tí zbierali výškové metre aj sami alebo v spoločnosti rodiny, či priateľov. Za nás ostatných vzala iniciatívu do svojich rúk naša trieda pani profesorka Edita Budiská a spoločne sme zorganizovali nejaké výlety, aby sme nahnali výškové metre. Niektorí zvládali stúpanie do výšok lepšie ako ostatní, ale myslím, že všetci sme si plnenie výzvy užili, minimálne tým, že sme v horúčavách nemuseli sedieť v školských laviciach a mohli sme si užiť voľnejšie dni v prírode. Túto výzvu sme síce prehrali, ale verím, že budúci rok dostaneme šancu vyzvať ďalšiu triedu, a kto vie, možno by v nej, už vtedy II. A, zvíťazila.

 

Foto: https://photos.app.goo.gl/4QSGmn1bCPpCmBgD6

 

 


powered by social2s

Projekt: Erasmus+ Druhová diverzita vybraných lokalit v České a Slovenské republice

Projekt: Erasmus+ Legends across Europe

Projekt: IT AKADÉMIA

Projekt: Rozvoj jazykových kompetencií ...

Zvonenie

Rozpis vyučovacích hodín:

1. hodina - 8:00 - 8:45
2. hodina - 8:55 - 9:40
3. hodina - 9:50 - 10:35
4. hodina - 10:55 - 11:40
5. hodina - 11:50 - 12:35
6. hodina - 12:45 - 13:30
7. hodina - 13:40 - 14:25

Projekt: Erasmus+ E.D.G.E.

Dostaň sa k nám !!!

Chcel by si  patriť medzi nás gymnazistov, ale nevieš či na to máš? Takto zisti!!! Nikdy to nebolo ľahšie!!! Stiahni si testy z minulých rokov a vyrieš ich v teple svojej detskej izby. Zistíš ako si na tom a zrazu si uvedomíš, že aj ty patríš k nám :o)

Projekt:Zvýšenie kvality vzdelávania v GVPT

Projekt: Projekt MATH4U

Projekt - Učíme sa ...

Dotazník spokojnosti

Popularizujeme vedu a environmentálnu výchovu

Akreditácia na Erazmus+

Vyberte váš jazyk

Najbližšie akcie v škole

  • 24. 4. 2024- prípravný kurz na prijímacie skúšky pre deviatakov
  • 26. 4. 2024- stavanie mája organizuje III. B (10:20, átrium školy)
  • 29. 4. 2024- talentové skúšky na bilingválne štúdium (1. termín)
  • 02. 5. 2024- prijímacie skúšky na štvorročné štúdium (1. termín)
  • 06. 5. 2024- prijímacie skúšky na štvorročné štúdium (2. termín)
  • 09. 5. 2024- talentové skúšky na bilingválne štúdium (2. termín)
  • 13. 5. 2024- klasifikačná pedagogická rada (maturanti, 2. polrok)
  • 14. 5. 2024- slávnostná akadémia - rozlúčka s maturantmi
  • 23. 5. 2024- ústna forma internej časti maturitnej skúšky
  • 24. 5. 2024- ústna forma internej časti maturitnej skúšky
  • 27. 5. 2024- ústna forma internej časti maturitnej skúšky
  • 28. 5. 2024- ústna forma internej časti maturitnej skúšky
  • 30. 5. 2024- odovzdávanie maturitných vysvedčení
  • 04. 6. 2024- Paulinyho Turiec - slávnostné vyhlásenie výsledkov v rámci Slovesnej jari (10:00, klubovňa GVPT)
  • 19. 6. 2024- ústna forma internej časti maturitnej skúšky (SJL, IV. E)
  • 20. 6. 2024- ústna forma internej časti maturitnej skúšky (SJL, IV. E)

Údaje zo školskej meteo stanice.

Predpoveď:

Teplota: 6,4

Pocitová teplota: 4,7

V čase: 02.04.2024 11:18:45

Základné informácie

Gymnázium Viliama Paulinyho-Tótha
Malá hora 3, 036 01 Martin

Telefón:
+421 43 4133191

Počet študentov:
491

Počet učiteľov:
46

Email:
office@gymmt.sk

EDUID školy:
100008013

Zriaďovateľ:
Žilinský samosprávny kraj

IČO:
000160695

Riaditeľka:
Mgr. Darina Súderová

Image

riaditeľka školy:
+421 43 4213002

sekretariát:
+421 43 4213001

zástupcovia RŠ:
+421 43 4213003

telocvičňa - malá:
+421 43 4213007

matematika:
+421 43 4213009

dejepis a spoločenské vedy:
+421 43 4213010

geografia:
+421 43 4213011

slovenčina - škola:
+421 43 4213012

chémia:
+421 43 4213014

cudzie jazyky:
+421 43 4213015

angličtina:
+421 43 4213016

fyzika:
+421 43 4213017

biológia:
+421 43 4213018

telocvičňa - veľká:
+421 43 4213019

slovenčina - prístavba: 
+421 43 4213023

výchovná poradkyňa, školská špeciálna pedagogička: 
+421 43 4213024

knižnica:
+421 43 4213025

Astronomická pozorovateľňa M. R. Štefánika a

Centrum popularizácie fyziky:
+421 43 4213026

nemčina:
+421 43 4213028

informatika:
+421 43 4213030

vedúca školskej jedálne:
+421 43 4213032

vrátnica:
+421 43 4213005

Používame súbory cookies

Používame funkčné súbory cookies aby sme uskutočnili správne fungovanie stránky. Na tieto údaje dávame veľký pozor a využívame ich iba v nevyhnutnej miere. Súhlasíte s ich uložením?